Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon, pelé et coupé en 2
- 100 g de lardons fumés
- 500 g d'eau
- 150 g de petits pois surgelés
- 70 g de beurre, et un peu pour le moule
- 100 g de lait
- 2 œufs
- 120 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- du sel
- du poivre moulu
- 100 g de comté, râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2568 kJ / 619 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 46 g
Alternatywne przepisy
Cake aux tomates séchées et chèvre
45min
Minicakes chorizo-feta
35 Min
Cake tomate, feta et graines de nigelle
1h 10min
Petits cakes au bacon et au fromage
50min
Cake carotte-courgette-chèvre
55min
Cake pomme-lardons
1h 10min
Cake aux olives, jambon et pruneaux
1h 20 min
Cake chorizo-courgette
45min
Minicakes au fromage et aux lardons
40min
Banana bread aux pépites de chocolat
1h 10min
Madeleines jambon-comté
1h 35 min
Cake jambon et boursin
50min