![Sauté de porc au chorizo et olives vertes Sauté de porc au chorizo et olives vertes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B455778C-5D5B-4465-BDE0-80920F55FDC2/Derivates/4dc5955c-4eec-49a7-9aa8-e75037a0cfd1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g d'huile d'olive
- 200 g de chorizo, coupé en rondelles (0,5 cm)
- 600 g d'échine de porc, désossée et détaillée en cubes
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 30 g de farine de blé
- 200 g de vin blanc
- 300 g d'eau
- 100 g d'olives vertes dénoyautées
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 branche de romarin frais, effeuillée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1911.2 kJ / 460.5 kcal
- Białko
- 25.8 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 35.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 1294.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauté de veau carottes, chorizo et petits pois
2h 10min
Rougail saucisse et riz
50 Min
Ragoût de poulet, chorizo et pommes de terre
50 Min
Poulet basquaise
50 Min
Blanquette de veau cuisson lente
2h 10min
Sauté de veau au chorizo
1 Std.
Lapin au cidre, champignons, oignons et lardons
2h 10min
Porc au caramel
45min
Colombo de porc aux légumes
45min
Joues de bœuf au cidre
3 godz. 15 min
Porc aux lentilles
1 godz. 20 min
Sauté de porc à la provençale
1h 5min