Risotto au bacon et aux champignons de Paris

Risotto au bacon et aux champignons de Paris

4.3 576 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • 100 g d'oignon coupé en quatre
  • 200 g de tranches de bacon coupées en lamelles
  • 3 c. à soupe d'huile d'olive
  • 300 g de riz spécial risotto
  • 60 g de vin blanc sec
  • 700 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • 12 feuilles de sauge fraîche de petite taille
  • 200 g de champignons de Paris frais coupés en deux ou en quatre selon leur taille
  • du sel
  • du poivre moulu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 19 g
Kalorie 1766 kJ / 419 kcal
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...