Velouté de poireau au parmesan, poulet bardé au lard

Velouté de poireau au parmesan, poulet bardé au lard

4.8 1.2K ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

Le poulet mariné en barde de lard
  • de paprika doux
    2 c. à café
  • de poivre moulu
    1 pincée
  • d'huile d'olive
    3 c. à soupe
  • de blanc de poulet taillés en lanières (1-2 cm)
    600 g
  • de sel
    2 c. à café
  • de lard fumé, en tranches fines
    180 g
  • d'herbes de Provence déshydratées
    4 pincées
Le velouté de poireau
  • de parmesan coupé en morceaux
    50 g
  • de blancs de poireau coupés en tronçons
    300 g
  • de beurre
    20 g
  • d'eau
    800 g
  • cube de bouillon de légumes
    1
  • de poivre moulu
    1 pincée
  • de riz basmati blanc
    200 g
  • de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
    100 g
La sauce
  • de moutarde
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 796 kcal / 3327.8 kJ
Białko 51.5 g
Tłuszcz 46.2 g
Węglowodany 43.2 g
Błonnik 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...