Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g d'échalotes
- 30 g de beurre, coupé en morceaux
- 300 g de vin blanc sec
- 150 g de filet de lieu jaune sans peau, coupé en quatre
- 200 g de filet de lieu noir sans peau, coupé en quatre
- 200 g de pavés de saumon frais, coupé en quatre
- 100 g de haddock, coupé en quatre
- 600 g de choucroute cuite au naturel, égouttée
- 250 g de crème fraîche épaisse
- 1 jaune d'œuf
- ½ c. à café de sel
- 3 pincées de poivre blanc moulu
- 10 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2331.5 kJ / 560 kcal
- Białko
- 33.5 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 35.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.3 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 1287.3 mg
Alternatywne przepisy
Papillote de raie aux olives, tomates et câpres
35min
Choucroute de la mer
35min
Matelote de roussette au vin rouge
1h 30min
Riz à la morue et aux moules
50min
Cocotte de saumon aux petits légumes
55min
Cassoulet de la mer
50min
Choucroute de la mer
40min
Salade de raie
1h 45min
Baeckeoffe aux deux poissons
1h 45min
Blanquette de poisson, sauce au potimarron
45min
Baeckeoffe aux poissons
1h 45min
Choucroute de la mer au beurre blanc
55min