Filet mignon de porc farci aux pruneaux

Filet mignon de porc farci aux pruneaux

3.5 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 portions

Składniki

  • 2 filets mignons de porc (500 g env. chacun) (voir "Conseil(s)")
  • 35 pruneaux dénoyautés (environ 340 g)
  • sel à ajuster en fonction des goûts
  • poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 2 c. à soupe d'huile de tournesol pour badigeonner les filets mignons
  • 1250 g d'eau
  • 1200 g de pommes de terre à chair ferme coupées en morceaux (3 cm)
  • 190 g d'oignons coupés en deux
  • 3 gousses d'ail
  • 1 ½ c. à café bombée de fond de volaille maison
    1 ½ cube de bouillon de volaille
  • 1 c. à soupe de concentré de tomate
  • 1 - 2 c. à soupe de fécule de maïs

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 679 mg
Białko 32 g
Kalorie 1640 kJ / 392 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 12.4 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...