
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Butter
- 600 g pouring (whipping) cream (see Tips)
- 1000 g chilled water
Flavouring
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
- 5 sprigs fresh chives cut into halves
- 2 sprigs fresh thyme leaves only or 1 tsp dried thyme
- 1 garlic clove
- ½ tsp lemon zest
- 1 tsp sweet paprika
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 - 2 pinches cayenne pepper to taste
- 2 - 3 pinches smoked salt or salt of choice, to taste
- Wartości odżywcze
- na 140 g
- Kalorie
- 2089.2 kcal / 8741.2 kJ
- Białko
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 222.6 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 138.1 g
- Sód
- 695 mg