Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Butter
- 600 g pouring (whipping) cream (see Tips)
- 1000 g chilled water
Flavouring
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 5 sprigs fresh chives, cut into halves
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only or 1 tsp dried thyme
- 1 garlic clove
- ½ tsp lemon zest
- 1 tsp sweet paprika
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 - 2 pinches cayenne pepper, to taste
- 2 - 3 pinches smoked salt or salt of choice, to taste
- Wartości odżywcze
- na 140 g
- Kalorie
- 8741.2 kJ / 2089.2 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 222.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 138.1 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 695 mg
Alternatywne przepisy
Capsicum and sun-dried tomato dip
5min
Butter
10min
Tzatziki dip
15min
French onion dip
45min
Caesar salad dressing
10min
Watermelon canapés with whipped feta and walnuts
20min
Parmesan gelato
4h 30 min
Root vegetables with hazelnut pangrattato
40 Min
Pineapple and orange glazed ham
2hod.
All-Purpose Meat Rub
5min
Piccalilli
720 godz. 35 min
Zingy avocado and lime dip
10min