Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de fécule de maïs
- 100 g de sucre en poudre
- 4 jaunes d'œufs
- 500 g de jus de poire
- 30 g de sucre glace
- 200 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 400 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 10 feuilles de brick, pliées en deux
- 4 poires, coupées en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2067.3 kJ / 495.4 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 55.3 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.8 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 316.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème dessert aux noisettes
2 godz. 40 min
Tatin de poires
2 godz. 40 min
Vacherin express
12h 15min
Galette des Rois frangipane pistache
1 godz. 45 min
Petites meringues aux amandes
2 godz.
Tartelette au chocolat praliné
2h 30min
Bavarois à la framboise sur gâteau noix et chocolat
13sa 15 dk
Gâteau aux épices et au chocolat
2h 10min
Tiramisu avocat et fruits rouges
1 Std.
Pêche Melba
6 Std.
Tarte au lemon curd et aux framboises
3h 20min
Nougat glacé aux pistaches
13h