Urządzenia i Akcesoria
Portugalski crème brûlée
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
8 porcji
Składniki
-
1000 g mleka
-
6 żółtek
-
200 g cukru
-
60 g mąki pszennej40 g skrobi kukurydzianej
-
3 kawałki skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (ok. 3 x 1 cm)
-
cukier trzcinowy, nierafinowany do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7 g
Kalorie
1001 kJ /
239 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3h
Crème brûlée
2h 30min
Karmelowe toffi z migdałami i solą
1h 45min
Mus czekoladowy
3h 20min
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1h 40min
Mus czekoladowo-chałwowy z pomarańczą
3h 25min
Crémeux czekoladowe
3h 15min
Mus czekoladowy z chili
3h 10min
Zupa krem z ziemniaków i pieczonych jabłek
40min
Cytrynowe fondanty z nutą curry
3h 10min
Fondant czekoladowy w kokilkach
35min
Portugalskie babeczki z kremem
1h 10min