Urządzenia i Akcesoria
Portugalski crème brûlée
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
8 porcji
Składniki
-
1000 g mleka
-
6 żółtek
-
200 g cukru
-
60 g mąki pszennej40 g skrobi kukurydzianej
-
3 kawałki skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (ok. 3 x 1 cm)
-
cukier trzcinowy, nierafinowany do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7 g
Kalorie
1001 kJ /
239 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mini ciasta pandoro
1h 30min
Płynące ciastka czekoladowe z herbatą matcha (lava cakes)
2h
Krem sułtański
2h 15min
Crème brûlée
2h 30min
Banany w karmelu z przyprawami korzennymi
1h 50min
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1h 40min
Korzenny crème brulée
3h 30min
Zupa piwna z cheddarem i brie oraz orzechową kruszonką cynamonową
1h
Kawowy crème brûlée
2h 45min
Mus czekoladowy z chili
3h 10min
Pikantne karmelizowane orzechy z rozmarynem
45min
Kogel-mogel
5min