Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g mleka
- 6 żółtek
- 200 g cukru
-
40
g skrobi kukurydzianej
lub 60 g mąki pszennej - 3 kawałki skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek (ok. 3 x 1 cm)
- cukier trzcinowy, nierafinowany, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1001 kJ / 239 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondant czekoladowy
35min
Gorąca czekolada z wanilią
15 Min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM6)
55 min
Karmelowe fondant
15 Min
Sos waniliowy
10 min
Fondant czekoladowy
50min
Płynące ciastka czekoladowe z herbatą matcha (lava cakes)
2 godz.
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Portugalskie mini tarty z kremem budyniowym (pasteis de nata)
2 godz.
Kawowy crème brûlée
2h 45min
Kruche ciasteczka cytrynowo-pistacjowe
1h 55 min
Timbale cytrynowe z sosem malinowym
2 godz. 20 min