
Urządzenia i Akcesoria
Dyniowe cappuccino
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 szklanki
Składniki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki200 g
-
miąższu dyni pokrojonego na kawałki150 g
-
mleka550 - 650 g
-
cukru40 - 60 g
-
cynamonu, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia½ łyżeczki
-
espresso, zaparzonego120 g
-
imbiru, suszonego, mielonego1 szczypta
-
goździków, mielonych1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 szklankę
Kalorie
346 kcal /
1448 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
30 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Sód
94 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
14 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kwadraty dyniowe z orzechami
1 godz.
Dalgona coffee classic (kawa po koreańsku)
10 min
Latte z syropem dyniowo-korzennym
40 min
Bezalkoholowy grzaniec pomarańczowo-jabłkowy
30 min
Dyniowe ślimaczki z polewą z serka kremowego
3 godz. 20 min
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2 godz. 30 min
Czekoladowy grog z pomarańczą
10 min
Purée dyniowe z ziemniakami i pomarańczą
35 min
Dyniowe mac'n'cheese
50 min
Syrop piernikowy
1 godz. 10 min
Korzenne mleko daktylowe
20 min
Dyniowy shake z ziarnami amarantusa
25 min