
Urządzenia i Akcesoria
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM5)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
100 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
-
2 ząbki czosnku
-
540 g wody
-
40 g sosu rybnego
-
30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
40 g cukru
-
400 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 5 cm kawałki
-
200 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
100 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
50 g czerwonej cebuli przekrojonej pionowo na pół
-
100 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
2 łyżki liści mięty, świeżych posiekanych
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w 1 mm plastry
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
349.3 kcal /
1461.5 kJ
Białko
31.3 g
Tłuszcz
15.2 g
Węglowodany
25.1 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
875.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Czosnkowo-imbirowe skrzydełka z kurczaka z makaronem ryżowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM5)
40 min
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM6)
40 min
Azjatycka surówka z krojonych warzyw (TM6)
15 min
Biała zupa chili z kurczakiem; Bułeczki na parze; Lemoniada z kolendry i cytrusów
1 godz.
Kurczak w zielonym sosie mole z komosą ryżową i warzywami
45 min
Tacos z szarpanym mięsem z kaczki
3 godz. 40 min
Kotleciki rybne z ryżem i kapustą pak choi
45 min
Fajitas z szarpaną wołowiną (z osłoną noża miksującego)
3 godz.
Skrzydełka w przyprawie pięciu smaków
45 min
Kurczak w sosie sezamowym z ryżem i chrupiącymi warzywami
40 min
Orientalny kurczak z makaronem z cukinii
40 min