Urządzenia i Akcesoria
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM5)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
100 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
-
2 ząbki czosnku
-
540 g wody
-
40 g sosu rybnego
-
30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
40 g cukru
-
400 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 5 cm kawałki
-
200 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
100 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
50 g czerwonej cebuli przekrojonej pionowo na pół
-
100 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
2 łyżki liści mięty, świeżych posiekanych
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w 1 mm plastry
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
875.9 mg
Białko
31.3 g
Kalorie
1461.5 kJ /
349.3 kcal
Tłuszcz
15.2 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
25.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Laksa z dorszem; Tajskie placki kukurydziane
45 min
Zupa tex-mex z kurczakiem; Warzywne tortille; Smoothie ananasowo-ogórkowe
45 min
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM6, TM7)
40 min
Wietnamska sałatka z makaronem (TM5)
40 min
Kurczak w zielonym sosie mole z komosą ryżową i warzywami
45 min
Wegańskie tajskie zielone curry, ryż jaśminowy; Sorbet z mango i kokosa
1 godz.
Miska Buddy z szarpanym kurczakiem (TM5)
35 min
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1 godz.
Krewetki arrabiata z makaronem z cukinii
40 min
Kokosowy kurczak po malajsku
10 godz.
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40 min
Azjatycki bowl z wieprzowiną Hoisin
40 min