Lentil curry (dahl)

Lentil curry (dahl)

4.1 127 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • red lentils
    200 g
  • water
    500 g
  • salt
    1 tsp
  • ground turmeric
    1 tsp
  • pandan leaf tied into a knot
    1
  • coconut cream
    60 g
  • oil
    60 g
  • black mustard seeds
    ½ tsp
  • cumin seeds
    ½ tsp
  • fenugreek seeds
    ½ tsp
  • red onion cut into halves
    1
  • garlic clove
    1
  • fresh bird's eye chillies (green or red), deseeded if preferred
    2
  • fresh curry leaves
    1 sprig
  • fresh tomato cut into cubes (1 cm)
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 246.2 kcal / 1034 kJ
Białko 9.6 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 20.5 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Sód 387 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...