Urządzenia i Akcesoria
Lentil curry (dahl)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 portions
Składniki
-
red lentils200 g
-
water500 g
-
salt1 tsp
-
ground turmeric1 tsp
-
pandan leaf tied into a knot1
-
coconut cream60 g
-
oil60 g
-
black mustard seeds½ tsp
-
cumin seeds½ tsp
-
fenugreek seeds½ tsp
-
red onion cut into halves1
-
garlic clove1
-
fresh bird's eye chillies (green or red), deseeded if preferred2
-
fresh curry leaves1 sprig
-
fresh tomato cut into cubes (1 cm)1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
387 mg
Białko
9.6 g
Kalorie
1034 kJ /
246.2 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Węglowodany
20.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Potato and green pea curry
50 min
Paneer makhani
45 min
Sambhar
1 godz. 30 min
Tarka dal
30 min
Palak paneer
1 godz. 15 min
Gobi masala
30 min
Chhole (chickpea curry)
35 min
Red lentil cauliflower dahl
35 min
Rajma (kidney bean curry)
45 min
Sabji (vegetable) curry
30 min
Tomato and lentil dahl
35 min
Rogani kumbh
45 min