Gluten free pizza dough

4.7 15 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
16 slices

Składniki

Dough
  • psyllium husk
    15 g
  • warm water
    280 g
  • dried instant yeast
    2 ½ tsp
  • white sugar
    1 tsp
  • apple cider vinegar
    15 g
  • gluten free plain white flour (see Tips)
    250 g
  • xanthan gum
    1 ½ tsp
  • sea salt
    1 tsp
  • white rice flour
    70 g
  • extra virgin olive oil to grease

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 slice

Sód 126.8 mg
Białko 2 g
Kalorie 307.8 kJ / 73.6 kcal
Tłuszcz 0.6 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 16.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...