Risotto verde (TM7/TM6)

Risotto verde (TM7/TM6)

4.0 312 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut into pieces (approx. 3 cm)
    50 g
  • lemon peel (1 x 4 cm), no white pith
    1 piece
  • fresh baby spinach leaves
    150 g
  • fresh basil leaves only, plus extra to serve
    2 sprigs
  • eschalots
    30 g
  • garlic cloves
    2
  • extra virgin olive oil
    40 g
  • risotto rice (e.g. Arborio)
    320 g
  • white wine
    100 g
  • water
    700 g
  • salt to taste
    ½ - 1 tsp
  • ground black pepper
    2 pinches
  • pancetta cut into pieces (1-2 cm)
    100 g
  • frozen green peas thawed
    50 g
  • unsalted butter
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1170.9 mg
Białko 19.1 g
Kalorie 2319.6 kJ / 552.3 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...