Tarte meringuée au pamplemousse

Tarte meringuée au pamplemousse

4.2 6 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 5 godz. 45 min
6 parts

Składniki

Le fond de tarte
  • de farine et un peu pour le plan de travail
    125 g
  • d'amandes en poudre
    15 g
  • de sucre glace
    45 g
  • de beurre mou, et un peu pour le moule
    75 g
  • jaune d'œuf
    1
Le curd au pamplemousse
  • de jus de pamplemousse (2 environ)
    200 g
  • le zeste d'un citron vert non traité
  • œufs
    3
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de fécule de maïs
    1 c. à soupe
  • de beurre en morceaux
    150 g
La meringue
  • de sucre en poudre
    125 g
  • blancs d'œufs
    2
  • de sel
    1 pincée
Le décor
  • pamplemousse rose pelé et coupé en petits cubes
    1
  • le zeste d'un citron vert non traité râpé

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 635 kcal / 2689 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 63 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...