Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine de blé
- 50 g de sucre en poudre
- 90 g de vin rosé
- 85 g d'huile de tournesol
- ½ c. à café de levure chimique (¼ de sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 264.2 kJ / 63.2 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 14.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits au citron
55min
Amaretti aux amandes
25 Min
Croquants aux noisettes et amandes
50 Min
Mantecados (Biscuits sablés andalous)
2 Std.
Bagel sucré chocolat blanc et amandes
4 godz. 10 min
Stollen
3h 45min
Biscuits aux herbes et au parmesan
1 godz. 35 min
Brioche des rois citron et fève tonka
4 Std. 30 Min
Amaretti
25 Min
La fougasse d'Aigues-Mortes
45 Min
Mouna brioche de Pâques
8h 55min
Navettes à la fleur d'oranger
1 godz. 35 min