![Les longués de Montpellier Les longués de Montpellier](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/dd74222eceec812e1721e14c3c2eb99c/Derivates/f937f9b90b5959bad4bdaacccd20eb1498a7ee81.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine de blé
- 50 g de sucre en poudre
- 90 g de vin rosé
- 85 g d'huile de tournesol
- ½ c. à café de levure chimique (¼ de sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 264.2 kJ / 63.2 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 14.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Navettes à la fleur d'oranger
1 Std. 35 Min
Cake aux fruits confits
4h 30min
Brioche des rois
6h 35min
Palets solognots
1 Std.
Mouna brioche de Pâques
8h 55min
Mouna à l'orange, citron et fleur d'oranger
5u. 35min
La fougasse d'Aigues-Mortes
45 Min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min
Fougasse mentonnaise
3h 15min
Navettes au zeste d'orange
1 Std. 35 Min
Croustillants à la noisette
45 Min
Meringues aux amandes
2 godz. 50 min