Entremets à la mousse de cassis

Entremets à la mousse de cassis

4.7 22 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 12 godz.
8 portions

Składniki

Le pain de Gênes
  • beurre demi-sel pour les cercles
  • 150 g de sucre en poudre
  • 100 g de poudre d'amande
  • 3 œufs
  • 40 g de fécule de maïs
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
  • 10 g de liqueur d'amande (opcjonalnie) type amaretto
La mousse au cassis
  • 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
  • 500 g de cassis frais
  • 70 g de sucre en poudre
  • 230 g de crème liquide 35% m.g. très froide
  • 70 g de mascarpone très froid
  • 250 g de fruits rouges frais variés
  • quelques fleurs comestibles (opcjonalnie)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 137.8 mg
Białko 8.4 g
Kalorie 2257.5 kJ / 539.9 kcal
Tłuszcz 36 g
Błonnik 7.6 g
Tłuszcz nasycony 18.3 g
Węglowodany 43.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...