Mont-Blanc glacé

Mont-Blanc glacé

4.4 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • 100 g de lait concentré sucré
  • 150 g de lait entier
  • 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
  • 1 c. à soupe de cognac
  • 4 meringues
  • 120 g de crème de marrons
  • 2 - 3 marrons glacés en brisures

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 61 mg
Białko 5.8 g
Kalorie 1194 kJ / 282.8 kcal
Tłuszcz 3.5 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 55.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...