![Mont-Blanc glacé Mont-Blanc glacé](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4ad93c20-9b62-43af-8ed7-ee1212bffe9d/Derivates/bafe20bb-833a-4c2a-8f4c-7f39b9fc4bea.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de lait concentré sucré
- 150 g de lait entier
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 1 c. à soupe de cognac
- 4 meringues
- 120 g de crème de marrons
- 2 - 3 marrons glacés, en brisures
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1194 kJ / 282.8 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 61 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème renversée au caramel, langues-de-chat
8h
Crème caramel
3h
Citron givré
12 godz.
Mousse au chocolat fruitée
50 Min
Œufs au lait au citron
5h
Flan à la farine de châtaigne
12 godz. 50 min
Mousses à la crème de marrons
20min
Semifreddo (parfait glacé)
9h
Petits pots de crème au thé chaï
1 Std. 15 Min
Opérette de fruits de mer
1h 40 min
Runebergstarta (Gâteaux aux amandes et au rhum)
45 Min
Tartelette fleur à la crème d'amande
1h 10min