Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de lait concentré sucré
- 150 g de lait entier
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 1 c. à soupe de cognac
- 4 meringues
- 120 g de crème de marrons
- 2 - 3 marrons glacés, en brisures
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1194 kJ / 282.8 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 61 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé à la vanille
45 min
Galette au citron
1h 35 min.
Croustillant poire-chocolat
1 godz. 10 min
Mille-feuille chocolat-caramel
3h 30min
Coupelles de chocolat
2h 45min
Le drômois
12 godz. 45 min
Mystère cœur chocolat
3h 35min
Pavlova en verrine
14 Std. 30 Min
Gâteau meringué au citron
3h
Saint-honoré au chocolat et à l'orange
2h 15min
Crème dessert aux noisettes
2h 40min
Orange givrée
12h