Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolla a metà
- 60 g di carota a pezzi (3 cm)
- 100 g di porro a pezzi (3 cm)
- 100 g di sedano rapa a pezzi (3 cm)
-
100
g di carne grigionese (Bündnerfleisch) a listarelle (2 cm)
lub 100 g di bresaola a listarelle (2 cm) - 30 g di burro
- 80 g di orzo perlato
- 900 g di acqua
- 2 dadi per brodo vegetale
- 100 g di panna (30-40% di grassi)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- ½ mazzetto di prezzemolo fresco tritato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1137 kJ / 273 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di orzo con zucca e salsiccia
1h
Minestrone d'orzo
1h
Zuppa d'orzo e fagioli
50min
Zuppa di orzo e pollo
1h
Zuppa di cipolle di Cannara
1h
Zuppa d'orzo grigionese
55min
Zuppa di baita
45min
Grießnockerl (gnocchi di semolino austriaci)
30min
Zuppa d'orzo
1 Std. 20 Min
Goulash di manzo con canederli al vapore
1h 40min
Frittaten-Suppe (Zuppa di frittata in brodo)
50min
Kaiserschmarren
50min