Zuppa di cipolle

Zuppa di cipolle

4.0 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 80 g di Gruviera a pezzi
  • 500 g di cipolle a metà
  • 20 g di burro
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale + q.b.
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato + q.b.
  • 2 cucchiaini di farina (10 g)
  • 200 g di vino bianco, secco
  • 800 g di acqua
  • 1 dado di pollo per brodo (per 0.5 l)
    1 cucchiaino colmo di dado di pollo per brodo fatto in casa
  • 12 fette di pane tipo baguette rafferme, o di altro pane con crosta croccante

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 9 g
Kalorie 1034 kJ / 247 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 2.7 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...