Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Gruviera a pezzi
- 500 g di cipolle a metà
- 20 g di burro
- 30 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 2 pizzichi di pepe nero macinato + q.b.
- 2 cucchiaini di farina (10 g)
- 200 g di vino bianco secco
- 800 g di acqua
-
1
dado per brodo di pollo (per 0,5 l di brodo)
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo di pollo fatto in casa - 12 fette di baguette rafferme, o di altro pane con crosta croccante
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1034 kJ / 247 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Zuppa di cipolle
1h
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50 min.
Vellutata di porri
40 Min
Zuppa di cipolle di Cannara
1h
Zuppa di cipolle alla francese
5 godz. 30 min
Porri in crema delicata
35 Min
Zuppa d'orzo
1 Std. 20 Min
Salsa olandese
Pas d’évaluation
Zuppa di porri con fette di pane al prosciutto e formaggio
35 Min
Zuppa di porri e formaggio
30 Min
Torta di pane
1 Std. 20 Min
Vellutata di piselli
40 Min