Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cavolo cappuccio (circa 600 g)
-
8
g di sale marino
lub 8 g di sale rosa dell'himalaya - 2 cucchiaini di semi di cumino
- 1 cucchiaino di bacche di ginepro
- 5 chiodi di garofano
- 250 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 627 kJ / 150 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 15 g
- Sód
- 1.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Finocchi alla valdostana
40 dk
Verdure al vapore con salsa al curry
1 Std. 10 Min
Cavolini di Bruxelles gratinati
1sa
Salamelle con le verze
1 Std. 5 Min
Cavolo rosso stufato
45 dk
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45 dk
Polenta al formaggio
1sa
Zabaione (TM6)
15 Min
Crauti e würstel
35 dk
Finocchi al gratin vegan (di Rubina Rovini)
40 dk
Taccole speziate all'asiatica
30 Min
Asparagi a vapore in salsa verde
40 dk