Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di cipolle a metà
-
30
g di burro
lub 30 g di olio di oliva - 700 g di pomodori a metà
- 70 g di concentrato di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di zucchero
-
1
cucchiaino di origano secco
lub 1 cucchiaino di erbe aromatiche - 500 g di acqua
-
1
dado per brodo di manzo (per 0.5 l)
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo - 100 g di panna
- 2 - 4 foglie di basilico fresco, lavate e asciugate
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 790 kJ / 188 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Crema di pomodoro
30 min
Vellutata di pomodoro e basilico
30 min
Crema di porri gratinata
50 min
Vellutata di mais
20min
Zuppa di zucchine con formaggio fresco
35 min
Tè alla cipolla e mela
15min
Insalata di sedano rapa e mele
10min
Vellutata di funghi champignon
20min
Vellutata di porri, funghi e pancetta
40 min
Vellutata di pomodori
35 min
Grießnockerl (gnocchi di semolino austriaci)
30 min
Crema di carote
40 min