Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g olijfolie
- 200 g uien, in vieren gesneden
- 300 g zoete aardappel, in blokjes (3 cm)
- 100 g pastinaak, in stukken (3 cm)
- 100 g raap, in stukken (3 cm)
- 100 g knolselder, in stukken (3 cm)
- 400 g tomatenblokjes uit blik
-
1
tl groentebouillonpasta
lub 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l) - 750 g water
- 15 g Dijon mosterd
- 10 g tomatenpuree (geconcentreerd)
- 2 takjes verse tijm
- 2 gedroogde laurierbladeren
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl zout
- ½ tl gemalen peper
- 100 g gemengde granen (bulgur of quinoa)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1176 kJ / 281 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 291.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
200 g ui kleuren
25 分钟
Zalm en venkel risotto
25 分钟
Gestoomde rode biet met romige walnotensaus
Keine Bewertungen
Zalm met waterkerskorst
Keine Bewertungen
Gerstschotel met ratatouille van zomergroenten
40 分钟
Sous-vide miso aubergine
2 Std. 45 Min
Brochette van kippenballetjes met rijst
1h 40min
Souvlaki van kip en paprika met rijst
1 Std. 5 Min
Pasta met pittige wortel-cashew-saus
20min
Walnotenrisotto met gebakken tomaten
40 分钟
Balletjes met aubergines
1小时
Noten bolognese
35 分钟