Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g olijfolie
- 200 g uien, in vieren gesneden
- 300 g zoete aardappel, in blokjes (3 cm)
- 100 g pastinaak, in stukken (3 cm)
- 100 g raap, in stukken (3 cm)
- 100 g knolselder, in stukken (3 cm)
- 400 g tomatenblokjes uit blik
-
1
tl groentebouillonpasta
lub 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l) - 750 g water
- 15 g Dijon mosterd
- 10 g tomatenpuree (geconcentreerd)
- 2 takjes verse tijm
- 2 gedroogde laurierbladeren
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl zout
- ½ tl gemalen peper
- 100 g gemengde granen (bulgur of quinoa)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1176 kJ / 281 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 291.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bloemkool korma
2 Std. 20 Min
300 g ui fruiten
Brak ocen
Pruimenjam
Brak ocen
Gele paprika shakshuka met avocado
25 min
Kip in adobo saus met puree van bakbananen
Brak ocen
Lactosevrije warme chocolademelk
Brak ocen
Miso witvis met sperziebonen en kikkererwtenpuree
Brak ocen
Cashewnoten en groenten in pindasaus met rijst
45 Min
Zoete aardappel pannenkoekjes met rabarber-anijs compote
25 min
Confituur van rabarber, aardbei en vanille
45 Min
Roerbak met aubergines en kofu
Brak ocen
Salade van bloemkool, zoete aardappel en noten
40 Min