Velouté d’avocat au lait de coco, tartines de tomates aux olives

Velouté d’avocat au lait de coco, tartines de tomates aux olives

4.1 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 portions

Składniki

  • 350 g d'avocat (3)
  • 1 gousse d'ail épluchée et dégermée
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • 400 g de lait de coco
  • 10 feuilles de menthe fraîche
  • 4 tranches de pain de campagne
  • 1 gousse d'ail
  • 3 c. à soupe d'huile d'olive + 1 filet pour la finition
  • 200 g de tomates en cubes
  • 50 g de petites olives de Nice
  • quelques feuilles de basilic frais
  • sel
  • poivre moulu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7 g
Kalorie 970 kJ / 476 kcal
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...