Zielone naleśniki z szynką i serem

Zielone naleśniki z szynką i serem

4.4 413 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 55 min
10 sztuk

Składniki

Ciasto naleśnikowe
  • mąki pszennej
    250 g
  • mleka
    500 g
  • szpinaku mrożonego, rozdrobnionego uprzednio rozmrożonego, odsączonego
    200 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
    15 g
  • jajka
    2
  • soli
    1 szczypta
Nadzienie
  • sera cheddar pokrojonego na kawałki
    200 g
    200 g sera gouda, pokrojonego na kawałki
  • szynki pokrojonej na 2,5 cm kawałki
    180 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 252.5 kcal / 1056.5 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 11.7 g
Węglowodany 22.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...