
Urządzenia i Akcesoria
Zielone naleśniki z szynką i serem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 55 min
10 sztuk
Składniki
Ciasto naleśnikowe
-
mąki pszennej250 g
-
mleka500 g
-
szpinaku mrożonego, rozdrobnionego uprzednio rozmrożonego, odsączonego200 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia15 g
-
jajka2
-
soli1 szczypta
Nadzienie
-
sera cheddar pokrojonego na kawałki200 g
-
szynki pokrojonej na 2,5 cm kawałki180 g
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
252.5 kcal /
1056.5 kJ
Białko
14.5 g
Tłuszcz
11.7 g
Węglowodany
22.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PLACKI I NALEŚNIKI CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska