Urządzenia i Akcesoria
Zielone naleśniki z szynką i serem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 55 min
10 sztuk
Składniki
Ciasto naleśnikowe
-
250 g mąki pszennej
-
500 g mleka
-
200 g szpinaku mrożonego, rozdrobnionego uprzednio rozmrożonego, odsączonego
-
15 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
-
2 jajka
-
1 szczypta soli
Nadzienie
-
200 g sera gouda, pokrojonego na kawałki200 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
180 g szynki pokrojonej na 2,5 cm kawałki
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
14.5 g
Kalorie
1056.5 kJ /
252.5 kcal
Tłuszcz
11.7 g
Węglowodany
22.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PLACKI I NALEŚNIKI CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rogaliki à la pizza
1 godz. 5 min
Pełnoziarniste naleśniki z serkiem kremowym i łososiem
55 min
Focaccia z kiełbasą
2 godz.
Kanapki z pulpetami z kurczaka
1 godz.
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 min
Zapiekanka jaglana z kurczakiem i marchewką
1 godz.
Wędzony kurczak z porem w sosie śmietanowym
30 min
Placki porowe z mięsnym farszem
1 godz.
Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem
40 min
Zielone naleśniki z serkiem i szczypiorkiem
50 min
Naleśnikowe wrapy z nadzieniem szpinakowym
1 godz.
Quiche z resztkami sera i wędlin
40 min