
Urządzenia i Akcesoria
Zielone naleśniki z szynką i serem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 55 min
10 sztuk
Składniki
Ciasto naleśnikowe
-
250 g mąki pszennej
-
500 g mleka
-
200 g szpinaku mrożonego, rozdrobnionego uprzednio rozmrożonego, odsączonego
-
15 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
-
2 jajka
-
1 szczypta soli
Nadzienie
-
200 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
180 g szynki pokrojonej na 2,5 cm kawałki
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
252.5 kcal /
1056.5 kJ
Białko
14.5 g
Tłuszcz
11.7 g
Węglowodany
22.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PLACKI I NALEŚNIKI CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Placki z purée ziemniaczanego
1 Std. 55 Min
Pizza Texas barbecue
1 Std. 40 Min
Lasagne z czerstwego chleba
1 Std. 45 Min
Pastizzi z groszkiem
1 Std. 30 Min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 Min
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 Min
Placki porowe z mięsnym farszem
1 Std.
Klopsiki z serem feta
30 Min
Zielone naleśniki z serkiem i szczypiorkiem
50 Min
Naleśnikowe wrapy z nadzieniem szpinakowym
1 Std.
Lasagne z kurczakiem i szpinakiem
1 Std. 45 Min
Naleśniki z warzywami i serem
1 Std. 15 Min