Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto naleśnikowe
- 250 g mąki pszennej
- 500 g mleka
- 200 g szpinaku mrożonego, rozdrobnionego, uprzednio rozmrożonego, odsączonego
- 15 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do smażenia
- 2 jajka
- 1 szczypta soli
Nadzienie
-
200
g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
lub 200 g sera gouda, pokrojonego na kawałki - 180 g szynki, pokrojonej na 2,5 cm kawałki
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1056.5 kJ / 252.5 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Naleśniki zapiekane z kurkami i ricottą
1óra 10p
Wytrawne racuchy z grzybami
40p
Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem
40p
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40p
Wytrawne racuszki z oscypkiem z galaretką z suszonej żurawiny
50p
Kołaczyki z bryndzą
1 Std. 40 Min
Naleśnikowe wrapy z nadzieniem szpinakowym
1óra
Bieszczadzkie knysze z sosem czosnkowym
2óra 30p
Zielone naleśniki z serkiem i szczypiorkiem
50p
Focaccia ziemniaczana z szynką i serem
2hod. 50min
Mini tarty z porem
1óra
Omlet z cukinią (dla dzieci)
20p