Zielone naleśniki z szynką i serem

Zielone naleśniki z szynką i serem

4.4 417 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 55 min
10 sztuk

Składniki

Ciasto naleśnikowe
  • 250 g mąki pszennej
  • 500 g mleka
  • 200 g szpinaku mrożonego, rozdrobnionego uprzednio rozmrożonego, odsączonego
  • 15 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 2 jajka
  • 1 szczypta soli
Nadzienie
  • 200 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
    200 g sera gouda, pokrojonego na kawałki
  • 180 g szynki pokrojonej na 2,5 cm kawałki
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 252.5 kcal / 1056.5 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 11.7 g
Węglowodany 22.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...