Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 eieren, medium (53-63 g), koud
- water, te vullen tot 1L
- 2 stengels verse dille, enkel de bladeren
- 250 g verse zalmfilets, ontveld, in stukken
- 20 g vers geperst citroensap
-
5
g olijfolie, citroensmaak
lub 5 g olijfolie - 1 tl roze peperkorrels
- ½ tl zout
- 3 avocado's
- 30 g gemengde groentescheuten
- 6 sneetjes wit brood, geroosterd
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1678.3 kJ / 401.2 kcal
- Białko
- 19.2 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 26.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 8.2 g
- Sód
- 435.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zalm en couscous pakjes, met zongedroogde tomaten
35 Min
Sinaasappel zalm met broccoli 'couscous'
25 Min
Varkensvlees Wellington met groene erwten duxelles
1 Std. 15 Min
Thaise salade met pindadressing (vegan, glutenvrij)
30 Min
Gemarineerde zalm met rabarbersaus
Brak ocen
Gerstsalade met sinaasappels, koriander en amandelen
50 Min
Op Cubaanse wijze gekruide zalm met tomaten-avocadosalsa
30 Min
Millefeuille van aubergine met yoghurt-mosterdsaus
40 Min
Cashew- en kokosmelk
10 Min
Lamsstoofpotje
1 Std. 45 Min
Eend met vijfkruidenpoeder, champignons, aziatische groenten en rijst
1h 5min
Zalmtartaar
10 Min