Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gehaktballetjes
- 1 teentje knoflook
- 250 g gehakt vlees (mix van varkens- en rundvlees)
- 1 ei
- 35 g paneermeel
- ½ tl zout
- ¼ tl gemalen peper
Uiensoep en afwerking
- 180 g rode uien, gehalveerd
- 40 g olie
- 50 g tomatenpuree
- 1000 g water
-
2
volle tl vleesbouillonpasta
lub 2 vleesbouillonblokjes (voor 0,5 l) - 1 snuifje gemalen peper
- ½ tl zoete paprikapoeder
- 25 g rode porto
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1318 kJ / 315 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paprikasoep met basilicumschuim
35 Min
Pizza met gehaktballen in pikante rode saus, scamorza en pepers
Brak ocen
Romige vegan broccoli en kaas soep
1 Std. 15 Min
Uiensoep
1h
Broccolisoep met volkoren croutons
40min
Tomaat basilicum spread
5min
Multi-inzetbaar | Pulled pork in taco's / in loempia's / in salades
Brak ocen
Salade met kip en spelt
1 Std. 15 Min
Roomsoep van veldsla, broccoli met olijvensaus
45 Min
Jack-o'-lantern gevulde paprika's
1 Std. 30 Min
Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta
1h 10 min
Romige champignonsoep
20 Min