Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g uien, gehalveerd
- 100 g spekblokjes
- 500 - 600 g varkenshaasje
- 2 tl zout
- ¼ tl gemalen peper
- 1 - 1 ½ tl zoete paprikapoeder
- 6 - 8 sneetjes gerookt mager spek (60-80 g)
- 500 g zuurkool uit blik
- 1 gedroogd laurierblad (opcjonalnie)
- 3 jeneverbessen (opcjonalnie)
- 500 g water
- 750 g aardappelen, in stukken (3 cm)
- 3 el bakolie
- 250 g uien, in schijfjes
- 140 g melk
- 40 g boter
- 2 - 3 snuifjes gemalen nootmuskaat
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2467 kJ / 590 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 6.4 g
Alternatywne przepisy
Kippenbouillonpasta
45 分钟
Peren in rode wijn
3h 20min
Griekse salade met gestoomde kip
Nenhuma avaliação
Ingelegde champignons
Nenhuma avaliação
Chocolade salami
3h 10 min
Kippennoedelsoep
1h 35min
Vastensoep
30 分钟
Gepaneerde hamburger van kalkoen en spinazie
35 分钟
Vanille-mascarpone parfait
2 godz. 40 min
Gestoomde spiegeleieren
15min
Varkenshaasje met rode wijnsaus en groenten
45 分钟
Groentenbouillonpasta
45 分钟