Gehaktballen met witte wijnsaus en champignons
TM31 TM5 TM6

Gehaktballen met witte wijnsaus en champignons

4.0 (12 ocen)

Składniki

Gehaktballen

  • 80 g brood, dag oud
  • ½ ui
  • 4 takjes bladpeterselie, vers, alleen de blaadjes
  • 1 tl gemengde kruiden, gedroogd
  • 20 g olijfolie
  • 500 g rundvlees biefstuk, in stukken (4 cm) en licht bevroren
  • 1 ei
  • 20 g melk
  • ½ tl fijn zout
  • ½ tl vers gemalen zwarte peper
  • olijfolie om te bakken

Witte wijnsaus met champignons

  • 60 g Parmezaanse kaas, in blokjes (3 cm)
  • 60 g droge witte wijn
  • 1 el maïzena (zetmeel)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot (ong. 30 g)
  • 40 g boter
  • 200 g verse champignons, in dunne schijfjes
  • 1 snuifje fijn zout, naar believen
  • 1 snuifje vers gemalen zwarte peper, naar believen
  • 200 g room
  • 1 takje verse bladpeterselie, alleen de blaadjes, om te garneren

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
2238 kJ / 532 kcal
Białko
36.2 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
39.3 g
Błonnik
1.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy