Eclair à la Passion

Eclair à la Passion

4.3 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
15 pièces

Składniki

Le fondant blanc
  • 225 g de sucre en poudre
  • 25 g de sirop de glucose
    25 g de sucre en poudre
  • 75 g d'eau
La crème à la Passion
  • 300 g de lait
  • 200 g de jus de fruit de la Passion (10-12 fruits frais, filtrés)
  • 40 g de fécule de maïs
  • 4 œufs
  • 100 g de sucre en poudre
La pâte à choux
  • 150 g d'eau
  • 80 g de beurre
  • 1 c. à café de sel
  • 15 g de sucre en poudre
  • 120 g de farine de blé
  • 3 œufs
La finition
  • 2 pointes de couteau de colorant alimentaire jaune en poudre
  • 20 g de sirop de sucre de canne

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 162.8 mg
Białko 5.2 g
Kalorie 975.9 kJ / 232.3 kcal
Tłuszcz 7.1 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Węglowodany 36.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...