Eclair à la Passion

Eclair à la Passion

4.3 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
15 pièces

Składniki

Le fondant blanc
  • de sucre en poudre
    225 g
  • de sirop de glucose
    25 g
    25 g de sucre en poudre
  • d'eau
    75 g
La crème à la Passion
  • de lait
    300 g
  • de jus de fruit de la Passion (10-12 fruits frais, filtrés)
    200 g
  • de fécule de maïs
    40 g
  • œufs
    4
  • de sucre en poudre
    100 g
La pâte à choux
  • d'eau
    150 g
  • de beurre
    80 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de sucre en poudre
    15 g
  • de farine de blé
    120 g
  • œufs
    3
La finition
  • de colorant alimentaire jaune en poudre
    2 pointes de couteau
  • de sirop de sucre de canne
    20 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 232.3 kcal / 975.9 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 7.1 g
Węglowodany 36.9 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Sód 162.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...