Cassata (gâteau sicilien)

Cassata (gâteau sicilien)

4.6 8 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz.
6 parts

Składniki

La génoise
  • beurre pour le moule
  • 4 œufs
  • 120 g de sucre en poudre
  • 1 c. à café de sucre vanillé (½ sachet)
  • 120 g de farine de blé
  • 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
  • 1 pincée de sel
La garniture
  • 500 g de ricotta
  • 90 g de sucre en poudre
  • 1 c. à café d'extrait de vanille
  • 50 g de fruits confits variés, en petits morceaux et un peu pour la finition
  • 30 g de pépites de chocolat
  • 50 g de limoncello
    50 g de marsala liquoreux
Le glaçage
  • 200 g de sucre en poudre
  • 1 blanc d'œuf
  • 5 gouttes de jus de citron
  • 150 g de pâte d'amande blanche

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 448.7 mg
Białko 20 g
Kalorie 3058.2 kJ / 720.2 kcal
Tłuszcz 20.8 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 8.2 g
Węglowodany 112 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...