Eclair au chocolat sans beurre et allégé en sucre

Eclair au chocolat sans beurre et allégé en sucre

3.7 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 pièces

Składniki

La crème au cacao
  • 450 g de lait écrémé
  • 20 g de fécule de maïs
  • 3 jaunes d'œufs
  • 4 c. à soupe de cacao en poudre non sucré
  • 60 g de sirop d'agave
La pâte à choux
  • 125 g d'eau
  • 1 pincée de sel
  • 5 g de sirop d'agave
  • 45 g d'huile de noix de coco vierge
  • 75 g de farine de blé
  • 2 œufs
  • 1 c. à soupe de cacao en poudre non sucré

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 63.5 mg
Białko 7.1 g
Kalorie 833.4 kJ / 199.3 kcal
Tłuszcz 10.4 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Węglowodany 19.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...