Délice d'été aux fruits rouges et à la pistache

Délice d'été aux fruits rouges et à la pistache

4.3 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 13 godz. 30 min
6 portions

Składniki

La ganache au chocolat blanc
  • de chocolat blanc détaillé en morceaux
    150 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    50 g
  • de pâte de pistache
    2 c. à soupe
  • de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
    150 g
La pâte sablée
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de farine de blé
    240 g
  • d'amandes en poudre
    30 g
  • de sel
    1 pincée
  • de beurre coupé en morceaux et un peu pour le cercle
    150 g
  • de sucre vanillé maison
    10 g
  • œuf
    1
La crème d'amandes et pistaches
  • de pistaches, décortiquées et non salées
    60 g
  • de sucre en poudre
    100 g
  • œufs
    2
  • d'amandes en poudre
    60 g
  • de crème liquide entière
    200 g
  • de fruits rouges variés frais
    450 g

Wartości odżywcze na 6 portions

Kalorie 6057 kcal / 25281 kJ
Białko 77 g
Tłuszcz 392 g
Węglowodany 548 g
Błonnik 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...