Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 300 g de poudre d'amande
- 2 blancs d'œufs
- 200 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'arôme d'amande amère
- 80 g de griottes en bocal (30 env.) égouttées
- 50 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 430.7 kJ / 103.2 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 4.9 mg
Alternatywne przepisy
Brioches roulées salées
4h 45min
Tarte croustillante aux cerises et à la verveine
1 godz. 20 min
Cookies aux fruits secs
45 min
Bûchettes à la crème de citron
3h
Dundee cake (gâteau écossais)
3 godz. 5 min
Brioche à la crème de whisky
3h 35min
Fougasse mentonnaise
3h 15min
Mille-feuille à la crème pâtissière
5h
Eclairs à la pistache
4h 30min
Amaretti
25 min
Tarte poires et agrumes à la crème frangipane
2h
Gâteau au topinambour et glaçage à la châtaigne
1h 25min