Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de gruyère, coupé en morceaux
- 400 g de crevettes cuites, décortiquées
- 200 g de farine de blé
- 3 gouttes de sauce au piment, type Tabasco®
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 120 g de beurre mou, en morceaux
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 188.3 kJ / 45.2 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 2.6 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 65.1 g
- Sód
- 1.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartinade aux deux saumons et citron vert
25 min
Petits roulés au parmesan et au persil
1h 10 min
Pain apéritif aux lardons, oignons, tomates séchées et béchamel
1j 30 menit
Rillettes de pétoncle
50 menit
Mini-financiers chèvre et miel
35 Min
Galantine de pintade foie gras noisette
13 godz.
Financiers au comté
30 min
Financiers salés aux asperges et saumon sauce agrume
35 Min
Parmentier de canard, oignons et curry
1j
Terrine de saumon à tartiner
3sa
Gratin de moules au curry
50 menit
Gougères au piment d'Espelette
1 godz. 5 min