Minitartelettes poire et effiloché de canard

Minitartelettes poire et effiloché de canard

4.9 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
40 morceaux

Składniki

La pâte brisée
  • de farine de blé et un peu pour fariner
    150 g
  • de beurre froid, coupé en morceaux, et un peu pour les moules
    75 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • d'eau
    50 g
Le sirop parfumé et les poires
  • de sucre en poudre
    110 g
  • étoile de badiane
    1
  • clou de girofle
    1
  • de graines d'anis vert
    ½ c. à café
  • d'eau
    200 g
  • poires détaillées en cubes
    3
L'effiloché de canard
  • d'échalotes
    70 g
  • de gingembre frais
    15 g
  • de cuisses de canard confites désossées et dégraissées
    200 g

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 56.6 kcal / 237 kJ
Białko 1.6 g
Tłuszcz 2.5 g
Węglowodany 6.8 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...