![Gratin d'abricots au pralin Gratin d'abricots au pralin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6fd015f5-40a7-4622-8d5d-418bd53b6c49/Derivates/9ee10699-a037-4a21-9867-e0a831626465.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de noisettes décortiquées
- 60 g de sucre en poudre
- 200 g de lait concentré sucré
- 3 œufs
- 1 c. à soupe de fécule de maïs
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
-
480
g d'oreillons d'abricot surgelés, préalablement décongelés
lub 480 g d'oreillons d'abricot au sirop, en conserve, égouttés (1 grosse boîte)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1865.3 kJ / 445.5 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 65.5 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 96.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de poire aux amandes
45 min
Gratin de pomme au calvados
45 min
Le vendômois
5 Std.
Paris-Deauville
12klst
Cobbler aux pommes
1h 40 min
Cobbler aux poires et crème de cassis
1j 10 menit
Coulants au citron
1h
Gâteau Dudule
1h
Grand financier à la noisette
55 min
Le milhassou
2h
Clafoutis poire-speculoos
45 min
Crème au praliné
2h 20min