Gratin d'abricots au pralin

Gratin d'abricots au pralin

4.3 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 40 g de noisettes décortiquées
  • 60 g de sucre en poudre
  • 200 g de lait concentré sucré
  • 3 œufs
  • 1 c. à soupe de fécule de maïs
  • 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
  • 480 g d'oreillons d'abricot surgelés préalablement décongelés
    480 g d'oreillons d'abricot au sirop, en conserve, égouttés (1 grosse boîte)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 96.3 mg
Białko 10.5 g
Kalorie 1865.3 kJ / 445.5 kcal
Tłuszcz 15.5 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Węglowodany 65.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...