Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g d'eau
- 1 araignée de mer (taille adaptée à celle du Varoma)
- 100 g de fromage frais, type St Môret
- 1 œuf
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- le zeste d'un citron jaune non traité, râpé
- 40 g de beurre
- ½ paquet de pâte filo (ou phyllo)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 424.3 kJ / 102 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 194.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bulots au court-bouillon
2h
Granité noix de coco, ananas et rhum
5min
Crousti chocolat et crème à la réglisse
1 godz. 35 min
Acras de morue
24h
Pressé de raie
14 Std.
Huîtres chaudes aux légumes et curry
45 min
Risotto aux moules et chorizo
50min
Beignets de crevettes et de patates douces
1h
Rhum arrangé aux fruits de la Passion
48 godz.
Huîtres chaudes, crème à l'échalote
40 min
Beignets de crevettes
35min
Beurre d'escargot
10min