![Croustillants d'araignée Croustillants d'araignée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/580fdac1-6550-467e-9849-be6afe9905f4/Derivates/82a4b935-3001-4b64-b22a-b08dd3a2f5ae.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g d'eau
- 1 araignée de mer (taille adaptée à celle du Varoma)
- 100 g de fromage frais, type St Môret
- 1 œuf
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- le zeste d'un citron jaune non traité, râpé
- 40 g de beurre
- ½ paquet de pâte filo (ou phyllo)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 424.3 kJ / 102 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 194.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Couronne de magret séché à l'ossau-iraty
1h 40 min
Recette du chef Eric Guérin : Lotte champignons noisettes, panais, jus de champignon sarrasin et condiment ail
1 Std. 30 Min
Tempura de crevettes et sauce aigre-douce
30 min
Croustillant poire-chocolat
1h 10 min.
Huîtres chaudes aux légumes et curry
45 dk
Calamars sous-vide
4sa 15 dk
Saumon entier rôti avec sauce épicée miso et gochujiang
7 godz. 30 min
Araignée sur sablé cacahuètes, carottes et herbes fraîches
1h 35min
Palourdes et amandes farcies
40 min
Entremets Passion et mangue
12 Std. 30 Min
Bulots au court-bouillon
2 Std.
Limonade verte
10min