Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
- 2 carottes, taillées en tagliatelle
- 2 courgettes, taillées en tagliatelle
- 15 g de fromage à pâte persillée (bleu), type roquefort ou bleu d'Auvergne
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 œufs
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 771 kJ / 185 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flans de poireau
35min
Clafoutis courgettes, basilic et chèvre
55min
Aumônières de petits légumes
40min
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45 Min
Tagliatelle de carotte et courgette vapeur
35min
Tarte croustillante carotte et courgette
1小时
Petits flans aux brocolis et noisettes
45 Min
Flan au brocoli
1h 20min
Soufflé aux artichauts
50min
Gougères aux champignons de Paris
1 Std. 30 Min
Crumble de courgette aux herbes et à la ricotta
35min
Chou-fleur en soufflé
55min