Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de beurre, pour le moule
- 50 g de gruyère, coupé en morceaux
- 60 g de farine de blé
- 4 œufs
- 200 g de lait
- 100 g de crème liquide légère
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de roquefort, coupé en morceaux
- 50 g de lardons (en réserver quelques-uns pour la finition)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2093 kJ / 502 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 37.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé au chèvre et au thym
1小时
Cake au roquefort et aux poires
1小时
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45 Min
Soufflés poires roquefort
1小时
Poire rôtie au chèvre
25min
Tourte au roquefort
2小时 15 分钟
Petit flan au pont-l'évêque et aux lardons
45 Min
Pannacotta parmesan
2h 20 min
Crumble de courgette aux herbes et à la ricotta
35min
Octobre - Moelleux au cidre et camembert
35min
Petits croustillants chèvre-olive
20 Min
Crumble tomate-chèvre
35min