Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 5 gousses d'ail
- 7 cives, coupées en tronçons
- 25 g d'huile d'olive
- 800 g d'échine de porc, désossée et coupée en morceaux (3 cm)
- 400 g de rouelle de porc, coupée en morceaux (3 cm)
- le jus de 3 citrons verts
- 1 branche de thym frais
- 2 brins de persil frais
- 2 c. à soupe d'épices à colombo
- 1 c. à soupe de massalé
- 300 g d'eau
- 1 c. à café rase de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g d'aubergine, coupée en morceaux (3 cm)
- 1 piment antillais frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2005 kJ / 479 kcal
- Białko
- 47.2 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mijoté de porc au paprika
40min
Poulet basquaise
50min
Curry de poulet du Mozambique
45min
Colombo de porc
1 Std. 20 Min
Sauté de porc aigre-doux
1 Std.
Porc vindaloo
2 Std. 30 Min
Poulet tandoori
45min
Rougail crevette
50min
Rougail saucisse
50min
Sauté de porc au curry
1 Std.
Axoa d'agneau
55 min
Tajine de poulet au miel et aux pruneaux
40min