Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de gruyère, coupé en morceaux
- 150 g de carottes, coupées en morceaux
- 150 g de céleri-rave, coupé en morceaux
- 200 g de blancs de poireau, émincés finement
- 500 g d'eau
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 10 g de beurre, pour le moule
- 80 g de fécule de maïs
- 3 gros œufs
- 150 g de lait de soja
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à café bombée d'origan déshydraté
- 1 c. à café de cumin en poudre
- ¼ c. à café de noix de muscade fraîchement râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 599 kJ / 142 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake aux petits pois, courgette et chèvre
1 godz. 30 min
Quiche sans pâte
45 min
Cake au chou-fleur
1h 15min
Cake au jambon cru sans gluten
55 min
Quiche au brocoli et au chou-fleur
1 godz. 20 min
Tarte croustillante carotte et courgette
1h
Cake printanier
40 min
Gâteau aux pommes
40 min
Flan d'épinard
45 min
Cake de saumon, poireau et tomates confites
1h
Cake au thon
50 min
Quiche sans pâte au thon
50 min