Parmentier de boeuf au vin rouge

Parmentier de boeuf au vin rouge

3.8 24 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 12 godz.
6 portions

Składniki

La marinade (la veille)
  • de viande de bœuf à braiser, dénervée et détaillée en dés (2 cm env.)
    700 g
  • de vin rouge
    400 g
  • d'oignon coupé en lamelles
    50 g
  • de carotte coupée en rondelles
    70 g
  • bouquet garni (laurier, thym, persil)
    1
  • clou de girofle
    1
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
Le parmentier (le jour même)
  • d'huile d'olive
    10 g
  • d'eau
    100 g
  • de pommes de terre farineuses coupées en morceaux
    700 g
  • de carottes coupées en rondelles
    400 g
  • de lait
    150 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de crème fraîche
    20 g
  • de beurre coupé en petits morceaux
    15 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 451 kcal / 1896 kJ
Białko 40 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...