Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 celery stalk, cut into pieces
- ½ red capsicum, deseeded and cut into halves
- ½ green capsicum, deseeded and cut into halves
- 1 carrot, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 30 g olive oil
- 200 g chorizo, cut into slices (5 mm)
- ¼ - ½ tsp cayenne pepper
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tsp dried oregano
- 200 g quinoa
- 450 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 400 g raw prawns, peeled and deveined
- 1 sweet corn cob, kernels only (approx. 130 g)
- fresh parsley, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2401.5 kJ / 571.8 kcal
- Białko
- 40.5 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 11.5 g
- Sód
- 1179.4 mg
Alternatywne przepisy
Pasta alla puttanesca
35 dk
Open fish burgers
1sa
Mediterranean capsicums
2h
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30 Min
Mexican chicken soup
30 Min
Seared tuna on chilli bean mash
35 dk
Indian-style fish with yoghurt sauce, potatoes and vegetables
Brak ocen
Fish balls with yoghurt sauce
1h 50min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3 Std. 25 Min
Flaky salmon pie with herb dressing
40 dk
Pasta primavera
1sa
Chilli crab pasta
35 dk