Wersje kompatybilne
Sautéd vegetables with broccoli sauce (Thermomix® Cutter, TM6)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
75
g apple unpeeled, cored, cut into
wedges to fit through feeder tube - 325 g zucchini unpeeled, trimmed and cut into wedges to fit through feeder tube, deseeded
- 400 g carrot peeled, trimmed and cut into wedges to fit through feeder tube
Sauce
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces
- 60 g walnuts
- 40 g leek
- 35 g olive oil
- 200 g broccoli, cut into florets
- 1 tsp sea salt, plus extra to taste
- ½ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 40 g dry white wine
- 90 g water
- ¼ tsp Vegetable stock paste
- 2 garlic cloves, unpeeled
- ½ tsp nutmeg
- 80 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3214.2 kJ / 768.2 kcal
- Białko
- 19.9 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 58.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.1 g
- Błonnik
- 13.5 g
- Sód
- 1518.3 mg
Alternatywne przepisy
Creamy beef curry and rice
1 godz. 15 min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1 godz. 10 min
VEGEMITE® and cheese butter
10 min
Smoky bean and tomato bowl (Diabetes, TM6)
30 min
Egg Salad Sandwiches
35min
Sautéd vegetables with broccoli sauce (Thermomix® Cutter)
30 min
Lemon Myrtle Baklava (Mark Olive)
3 Std. 20 Min
Steamed chocolate cake and poached pears
50min
Nourish bowl (Diabetes, Thermomix® Cutter, TM6)
55min
Wok-style curried vegetables
35min
Grisons barley soup
1 godz. 15 min
Creamy vegetable rice
25 Min