Sautéd vegetables with broccoli sauce (Thermomix® Cutter, using modes)

Sautéd vegetables with broccoli sauce (Thermomix® Cutter, using modes)

4.4 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
2 portions

Składniki

  • apple unpeeled, cored, cut into
    wedges to fit through feeder tube
    75 g
  • zucchini unpeeled, trimmed and cut into wedges to fit through feeder tube, deseeded
    325 g
  • carrot peeled, trimmed and cut into wedges to fit through feeder tube
    400 g
Sauce
  • Parmesan cheese cut into pieces
    40 g
  • walnuts
    60 g
  • leek
    40 g
  • olive oil
    35 g
  • broccoli cut into florets
    200 g
  • sea salt plus extra to taste
    1 tsp
  • ground black pepper plus extra to taste
    ½ tsp
  • dry white wine
    40 g
  • water
    90 g
  • Vegetable stock paste
    ¼ tsp
  • garlic cloves unpeeled
    2
  • nutmeg
    ½ tsp
  • pouring (whipping) cream
    80 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1518.3 mg
Białko 19.9 g
Kalorie 3214.2 kJ / 768.2 kcal
Tłuszcz 58.5 g
Błonnik 13.5 g
Tłuszcz nasycony 17.1 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...