
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z pokrzyw
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
pora pokrojonego w 1 cm plastry150 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki60 g
-
ząbki czosnku2
-
masła30 g
-
ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę250 g
-
wody650 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
liści pokrzywy umytych i osuszonych (patrz wskazówka)150 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu plus dodatkowa ilość do dekoracji50 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
liści bazylii, świeżych10
-
liści tymianku, świeżych1 łyżeczka
-
oliwa z oliwek extra vergine do skropienia zupy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
198 kcal /
829 kJ
Białko
4.6 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
18.5 g
Błonnik
4.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JADALNE CHWASTY
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
"Miód" z mniszka lekarskiego
3 godz. 20 min
„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim
13 godz. 40 min
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
40 min
Zupa kminkowa Bogdana Kwarciaka
25 min
Mleczne cukierki
2 godz. 5 min
Napój z nasion konopi
10 min
Makaron z dynią i jarmużem
40 min
Gomasio z zieloną częścią pora
40 min
Chłodnik z sałaty z marynowaną rzodkiewką i pesto z liści rzodkiewki
25 min
Kwiaty czarnego bzu smażone w cieście
30 min
Surówka z jarmużem i jabłkiem
15 min
Hummus z dyni
1 godz.