Urządzenia i Akcesoria
Kwiaty czarnego bzu smażone w cieście
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
10 sztuk
Składniki
-
240 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
280 g mleka
-
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
-
2 łyżeczki cukru
-
2 łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
olej do smażenia
-
10 kwiatów czarnego bzu (całych baldachów z łodygą)
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
miód do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
4.6 g
Kalorie
748.6 kJ /
178.8 kcal
Tłuszcz
6.8 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
24.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JADALNE CHWASTY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mus rabarbarowy
55 min
Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem
45 min
Syrop z kwiatów czarnego bzu
2 godz. 25 min
Dolnośląska zupa dziewięciozielna
30 min
Zupa z pokrzyw
40 min
Syrop z fiołków
2 godz. 30 min
Rabarbar pod kruszonką
55 min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 min
Relish z zielonych pomidorów
55 min
"Miód" z mniszka lekarskiego
3 godz. 20 min
Dżem z kiwi i mleczka kokosowego
15 min
Sok z ciemnych winogron
40 min