
Urządzenia i Akcesoria
Kwiaty czarnego bzu smażone w cieście
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
10 sztuk
Składniki
-
mąki pszennej240 g
-
jajka2
-
mleka280 g
-
proszku do pieczenia1 czubata łyżeczka
-
cukru2 łyżeczki
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek2 łyżeczki
-
olej do smażenia
-
kwiatów czarnego bzu (całych baldachów z łodygą)10
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
miód do podania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
178.8 kcal /
748.6 kJ
Białko
4.6 g
Tłuszcz
6.8 g
Węglowodany
24.9 g
Błonnik
0.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JADALNE CHWASTY
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Powidła śliwkowe
2 godz.
Syrop z kwiatów czarnego bzu
2 godz. 25 min
Syrop z fiołków
2 godz. 30 min
Dżem rabarbarowy z wodą z kwiatów pomarańczy
45 min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 min
Dżem z dyni z jabłkiem i mango
1 godz. 30 min
Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
2 godz. 30 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 godz. 25 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Powidła śliwkowo-czekoladowe
1 godz. 30 min
Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem
45 min
"Miód" z mniszka lekarskiego
3 godz. 20 min