Mirelki sernikowe z kremem czekoladowym

Mirelki sernikowe z kremem czekoladowym

4.5 20 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 porcji

Składniki

Mirelki
  • sera ricotta podzielonego na kawałki
    250 g
  • jajka
    3
  • cukru pudru
    60 g
  • masła w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
    60 g
  • mąki ziemniaczanej
    30 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    10 g
    20 g cukru wanilinowego
  • pomarańczy bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
    150 g
  • skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
    1 łyżeczka
  • soli
    1 szczypta
Krem czekoladowy
  • cukru
    70 g
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
    100 g
  • żółtka
    2
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    125 g
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    2 łyżeczki
  • likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
    3 łyżki
    3 łyżki brandy

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 439.6 kcal / 1840.6 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 31.6 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 18.9 g
Sód 204.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...