
Urządzenia i Akcesoria
Mirelki sernikowe z kremem czekoladowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
Mirelki
-
sera ricotta podzielonego na kawałki250 g
-
jajka3
-
cukru pudru60 g
-
masła w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki60 g
-
mąki ziemniaczanej30 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM10 g
-
pomarańczy bez białych błonek, pokrojonej na kawałki150 g
-
skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
Krem czekoladowy
-
cukru70 g
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki100 g
-
żółtka2
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki125 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego2 łyżeczki
-
likieru pomarańczowego, np. Cointreau®3 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
439.6 kcal /
1840.6 kJ
Białko
7.3 g
Tłuszcz
31.6 g
Węglowodany
33 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
18.9 g
Sód
204.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Deser biszkoptowy z budyniem i śmietaną (Zuccotto)
26 godz. 25 min
Chałwowe parfait z bakaliami
13 godz. 30 min
Ciasto czekoladowe
50 min
Deser kremowy z amaretti i grappą
35 min
Pomarańczowy krem angielski
2 godz. 30 min
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 godz.
Brownie z tahini
45 min
Ciastka słoikowe z mielonym imbirem
1 godz. 30 min
Ciasteczka w słoiku
40 min
Trifle z rabarbarem
2 godz. 45 min
Tiramisu bez laktozy
12 godz. 40 min
Owsiane kulki z kokosem i miodem
25 min