Urządzenia i Akcesoria
Mirelki sernikowe z kremem czekoladowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
Mirelki
-
250 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
3 jajka
-
60 g cukru pudru
-
60 g masła w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
-
30 g mąki ziemniaczanej
-
20 g cukru wanilinowego10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
150 g pomarańczy bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
-
1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
-
1 szczypta soli
Krem czekoladowy
-
70 g cukru
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
2 żółtka
-
125 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
2 łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego
-
3 łyżki brandy3 łyżki likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
204.9 mg
Białko
7.3 g
Kalorie
1840.6 kJ /
439.6 kcal
Tłuszcz
31.6 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
18.9 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chutney z mango
40min
Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej
1h 20min
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 700 g
20min
Magdalenki z białym makiem i cytryną
1h 30min
Wegańskie ciastka korzenne
1h
Kruche ciasteczka cytrynowo-pistacjowe
1h 55min
Rogaliki orzechowo-waniliowe
1h 40min
Makaroniki migdałowe
35min
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2h 40min
Bezglutenowy tort orzechowy z kremem kawowym
1h 50min
Kruche ciasteczka z orzechami laskowymi (bezglutenowe)
1h 20min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3h