Urządzenia i Akcesoria
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
12 słoików
Składniki
-
1400 g truskawek, świeżych
-
600 g rabarbaru pokrojonego w 1-2 cm plastry
-
400 - 500 g cukru
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g pektyny jabłkowej
-
20 g oleju
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
3.6 mg
Białko
1.3 g
Kalorie
914.1 kJ /
218.5 kcal
Tłuszcz
2.1 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
51.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 3:1)
1 godz.
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Dżem morelowy (z cukrem żelującym 3:1)
1 godz. 10 min
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Mus jabłkowy (na szarlotkę)
40 min
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Dżem z owoców jagodowych
1 godz.
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min