Dżem truskawkowo-rabarbarowy

Dżem truskawkowo-rabarbarowy

4.9 89 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
12 słoików

Składniki

  • 1400 g truskawek, świeżych
  • 600 g rabarbaru pokrojonego w 1-2 cm plastry
  • 400 - 500 g cukru
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 30 g pektyny jabłkowej
  • 20 g oleju
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 słoik

Sód 3.6 mg
Białko 1.3 g
Kalorie 914.1 kJ / 218.5 kcal
Tłuszcz 2.1 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Węglowodany 51.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...