
Urządzenia i Akcesoria
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
12 słoików
Składniki
-
truskawek, świeżych1400 g
-
rabarbaru pokrojonego w 1-2 cm plastry600 g
-
cukru400 - 500 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
pektyny jabłkowej30 g
-
oleju20 g
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
218.5 kcal /
914.1 kJ
Białko
1.3 g
Tłuszcz
2.1 g
Węglowodany
51.5 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
3.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 3:1)
1 godz.
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Dżem morelowy z imbirem (z mieszanką żelującą 3:1)
1 godz.
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Mus jabłkowy (na szarlotkę)
40 min
Dżem z owoców leśnych
40 min
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Powidła śliwkowe
2 godz.
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 min
Dżem malinowy
40 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min