Dżem truskawkowo-rabarbarowy

Dżem truskawkowo-rabarbarowy

4.9 87 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
12 słoików

Składniki

  • truskawek, świeżych
    1400 g
  • rabarbaru pokrojonego w 1-2 cm plastry
    600 g
  • cukru
    400 - 500 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • pektyny jabłkowej
    30 g
  • oleju
    20 g
  • cynamonu, mielonego
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 218.5 kcal / 914.1 kJ
Białko 1.3 g
Tłuszcz 2.1 g
Węglowodany 51.5 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Sód 3.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...