
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto wiosenna stokrotka
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
13 porcji
Składniki
-
migdałów, w płatkach200 g
-
cukru140 g
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki20 g
-
masła pokrojonego na kawałki150 g
-
olej do natłuszczenia
-
jajka4
-
mąki pszennej100 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (z ok. 2 szt.)80 g
-
cukier puder do oprószenia
-
dżemu dowolnego, do dekoracji1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
269.1 kcal /
1126.1 kJ
Białko
6.1 g
Tłuszcz
18.5 g
Węglowodany
21.9 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
51.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Indyjskie pączki (Gulab jamun)
1 godz. 15 min
Czekoladowe jajka z migdałami
3 godz. 15 min
Walentynkowe serduszka brownie
2 godz. 50 min
Świąteczne choinki brownie
2 godz. 50 min
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
2 godz. 30 min
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2 godz. 45 min
Ciasteczka wstążeczki bez cukru
1 godz. 15 min
Baranek wielkanocny
1 godz. 30 min
Czarno-białe ciasteczka
2 godz.
Ciasto jubileuszowe
2 godz. 30 min
Pizza tęcza
1 godz. 40 min
Ciastka klocki
1 godz. 40 min