Ciasto wiosenna stokrotka
TM6 TM5

Ciasto wiosenna stokrotka

4.0 (50 ocen)

Składniki

  • 200 g migdałów, w płatkach
  • 140 g cukru
  • 20 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
  • 150 g masła, pokrojonego na kawałki
  • olej, do natłuszczenia
  • 4 jajka
  • 100 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 80 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (z ok. 2 szt.)
  • cukier puder, do oprószenia
  • 1 łyżka dżemu, dowolnego, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1126.1 kJ / 269.1 kcal
Białko
6.1 g
Węglowodany
21.9 g
Tłuszcz
18.5 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Błonnik
2.3 g
Sód
51.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy