![Ciasto wiosenna stokrotka Ciasto wiosenna stokrotka](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bcc6612a68f1baab3fa4564d0dd35820/Derivates/e7fc06d8300428019eb679e202aabff04b77e1cd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g migdałów, w płatkach
- 140 g cukru
- 20 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
- 150 g masła, pokrojonego na kawałki
- olej, do natłuszczenia
- 4 jajka
- 100 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 80 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (z ok. 2 szt.)
- cukier puder, do oprószenia
- 1 łyżka dżemu, dowolnego, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1126.1 kJ / 269.1 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 21.9 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 51.2 mg
Alternatywne przepisy
„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim
13小时 40 分钟
Czekoladowe jajka z migdałami
3j 15 menit
Pomarańczowe ciasto choinka
15h 40 min.
Laski św. Mikołaja
3 Std. 20 Min
Słodki kalendarz adwentowy
1 Std. 20 Min
Świąteczne choinki brownie
2 Std. 50 Min
Indyjskie pączki (Gulab jamun)
1 Std. 15 Min
Pełnoziarnisty wieniec wielkanocny z jajkami i łososiem
1h 45min
Jogurtowe galaretki wielkanocne
6h 30min
Ananasowe carpaccio z różowym sorbetem (TM6)
20 Min
Mazurek bakaliowy
2 Std. 40 Min
Steki z masłem ziołowym, ziemniakami i brokułami
45 Min