Ciasto wiosenna stokrotka
TM6 TM5

Ciasto wiosenna stokrotka

4.1 ( 58 ocen )

Składniki

  • 200 g migdałów, w płatkach
  • 140 g cukru
  • 20 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
  • 150 g masła pokrojonego na kawałki
  • olej do natłuszczenia
  • 4 jajka
  • 100 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 80 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (z ok. 2 szt.)
  • cukier puder do oprószenia
  • 1 łyżka dżemu dowolnego, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
269.1 kcal / 1126.1 kJ
Białko
6.1 g
Tłuszcz
18.5 g
Węglowodany
21.9 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
51.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy